Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

אימוץ הרגלים נכונים בשלב מוקדם של ההיריון יכול לעזור לשמור על האם והעובר. החל מתזונה, דרך בטיחות מזון ועד בדיקות תקופתיות – הנה כל מה שאת צריכה לדעת על התקופה הקרובה

היריון דורש הסתגלות והתאמה מצד האם ומחייב אימוץ הרגלים נכונים בעיקר בכל הנוגע לתזונה, בדיקות תקופתיות ופעילות גופנית. בנוסף, נשים עם היריון בסיכון גבוה ורקע של סיבוכי היריון צריכות לפנות לייעוץ בכל מקרה של הופעת סימנים הדורשים התייעצות עם צוות רפואי.

בתקופת ההיריון תזונה בריאה חשובה במיוחד כי הגוף נערך להתפתחות העובר, לתהליך ההנקה, להגברת אספקת הדם ועוד. על נשים בהיריון להתרגל לאכול מזון מגוון, לכלול מזונות מחמש קבוצות המזון בתפריט היומי ולגוון גם את סוגי המזון בתוך כל קבוצה. קבוצות המזון הרלוונטיות הן דגנים, ירקות, פירות, מזונות עשירים בחלבונים ומזונות עשירים בשומן ובכל אחת מהן אופציות רבות.

בכל ארוחה יש לשלב מזונות מ-3 קבוצות מזון לפחות, כאשר את הארוחה הראשונה של היום מומלץ לאכול סמוך לשעה שבה מתעוררים ואת הארוחה האחרונה רצוי לאכול לפחות שעתיים לפני השינה.

 

רכיבים תזונתיים ייחודיים להיריון שלך

 

הרבה נשים לא יודעות שיש רכיבים תזונתיים ייחודיים שאמורים להיות מותאמים לתקופת ההיריון. הצורך ברכיבים מן הסוג הזה נובע מהשאיפה להגן על העובר ולספק לו את המשאבים הנדרשים להתפתחותו. קודם כל, נשים בהיריון חייבות לצרוך סידן בכמות מספקת כדי לעזור לעובר לבנות את העצמות, לשפר את תפקוד מערכות הדם והשרירים ולבנות שיניים בריאות. בנוסף, מומלץ לקחת פרנטל כדי לשמור על איזון נכון של ויטמינים ומינרלים בגוף למשך ההיריון.

שנית, נשים בהיריון צריכות לאכול מזון דל בשומן רווי, כולסטרול או שומן טרנס ולהגביר צריכת סיבים תזונתיים כדי למנוע עצירות. שילוב בין סיבים תזונתיים ושתייה של לפחות 10 כוסות מים ביום מסייע לנשים בהיריון לסדר את פעילות העיכול ומעולה למניעת מחלות כרוניות. את הסיבים ניתן למצוא בדגנים מלאים, קטניות, ירקות ופירות.

 

מהי "בטיחות מזון" בהיריון?

מחלות זיהומיות שמועברות במזון עלולות לגרום לפגיעה באישה ההרה ובעובר. הדרך למנוע אותן היא לאמץ הרגלים נכונים של בטיחות מזון. רצוי להימנע מאכילת דגים שעלולים להכיל כספית ולהחליף דגים גדולים בדגי בריכות וטונה בהירה, ומומלץ להימנע מצריכת אלכוהול לכל אורך תקופת ההיריון. חשוב גם להימנע ממוצרי בשר, עוף, דגים וביצים שלא בושלו ולהקפיד על כללי רכישה ואחסון של פירות וירקות כדי להסיר מהם חיידקים.

כמו כן, חשוב להגיע לבדיקות תקופתיות אצל הרופא ולבצע מעקב סדיר על ידי גורם אחד. כך ניתן להתאים את התזונה וההרגלים החדשים למצבו של העובר ולמנוע מראש את הסיכונים הנפוצים.