Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

פרוביוטיקה היא שם כללי לחיידקים טובים המתקיימים בגופנו ומסייעים לעיכול תקין. אנחנו תמיד צריכים חיידקים טובים, אבל יש מצבים בהם פרוביוטיקה יכולה להועיל במיוחד - לאחר נטילת אנטיביוטיקה (כדי להשיב לגוף את החיידקים שמתו בתהליך) ולטיפול בכאבי בטן ובגזים.

אספנו עבורכם 4 מזונות שיעשו לבטן שלכם טוב:

כרוב כבוש: כולנו מכירים ואוהבים אותו מבלי לחשוב יותר מדי על יתרונותיו הבריאותיים, וחבל! כרוב כבוש מעולה לפלורה שלנו וגם מלא בסיבים תזונתיים, ויטמינים מקבוצות A, B ו-K, ברזל ועוד. מה שכן - הקפידו לאכול כרוב לא מפוסטר ועשוי בכבישה ביתית.

 

מיסו: משחת מיסו מיוצרת בהתססה שך פולי סויה יחד עם מלח ומרכיבים נוספים, כשבדרך כלל מדובר בסוג של פטרייה בשם קוג'י. המיסו מכיל את כל חומצות האמינו הנחוצות, עוזר במניעת סרטן השד, מחזק את המערכת החיסונית וכמובן - פרוביוטי ומצוין עבור הקיבה שלכם! אפשר ומומלץ לשלב מיסו גם ברטבים ומרינדות, ולא רק במרק הקונבנציונלי שכולנו מכירים מסושיות.

 

קפיר: משקה חלב מותסס שמזכיר יוגורט. מכינים אותו מחלב מלא וגרגרי קפיר, שהם תערובת של חיידקים פרוביוטיים ושמרים. הקפיר מכיל מגוון זנים של חיידקים ידידותיים, אנזימים, חומצות אמינו חיוניות ואפילו B12. הקפיר מעולה לשיקום סביבת המעיים ומתאים לסובלים מרגישות ללקטוז מכיוון שהחיידקים בו מכלים אחוז גבוה מהלקטוז שבחלב. ולבסוף - הקפיד יהיה מעולה לשילוב בארוחת הבוקר שלכם :)

 

אחרון חביב - חמוצים: התססת מלפפונים במי מלח בעזרת חיידקים וחומצה לקטית שמצויה בהם הופכת את המלפפונים למזון פרוביוטי. אכלו מלפפונים במי מלח, לא בחומץ מכיוון שחומץ הוא לא סביבה נוחה להתפתחות חיידקים טובים ובהיותו כזה, לא ממש פרוביוטי.

מומלץ לצרוך את המזונות הפרוביוטיים המופלאים האלו בנוסף לנטילת כמוסות פרוביוטיקה המכילות מינון גבוה של מיקרואורגניזמים ידידותיים.